XIII Historiske Træf

På en dag med det, der vel nærmest var Færø-vejr, samledes 13 småstivbenede ex-gaster i Jernbanemuseet i Odense ‘for at udveksle løgnehistorier’. De deltagende gaster var: ‘Sorte Ørn’ / ‘Sugar’ / ‘Kaskelaj’ / ‘Blondi’ / ‘Mosur’ / ‘Putte’ / ‘ex-BMskriver’ / Kurt ‘Morten’ / ‘Kurt ‘Ch-Hovmester’ / Peter Barslev / ‘Kroppur’ / ‘Nakki’ / ‘Læsø’.

Selvfølgelig blev der brummet et par nostalgiske viser  og ‘Kroppur’ lod cirkulere et par bøger med  marinehistorie; den ene var: Nørby: Med fornøden dristighed. Dramatiske beretninger fra Flådens historie.

Der blev diskuteret lidt økonomi:
Beklageligvis er det ikke omkostningsfrit at ‘drive’ en forening som Maritime Venner. Den største udgift er til vedligeholdelse af hjemmesiden: Domæneafgift, -registrering og -administration hos one.com. Og da vi alle beklageligvis befinder os på ‘den ‘hylde’, hvor der ‘bliver taget fra’, er der også – heldigvis dog sjældent – lidt udgifter til kranse / blomster til bisættelse. Og såfremt hjemmesiden skal ‘repareres’, skal  et kyndigt menneske prajes. Det kan ikke altid holdes indenfor ‘familien’ – og så koster det.

Man enedes om at indbetale til en kasse, som Kurt ‘CH-Hovmester’ blev regnskabsfører for, og som han fik udleveret (uden kvittering) en Lunde (Søpapegøje) i et-eller-andet plastik-materiale som symbol på værdigheden.

Og måske også til lidt penge..?

‘Sorte Ørn’ fortalte den gribende beretning om flyulykken ved Vagar i 1996 – der kostede alle flyets passagerer, 9 ialt, – heriblandt forsvarschefen, admiral Garde – og besætning livet.

Den interessante togudstilling og de tunge emner til trods gik snakken lystigt, og der var næsten ingen tid til at drøfte næste års træf. Hvor? Og af hvem? ‘Mosur’ pegede på Skælskør, fordi han her har en ‘god tråd’ til bryggeri(!) og Marineforening. Og så må det vel også være ‘Mosur’, der arrangerer- eller hwa?

Dette punkt blev ikke færdigdebatteret, for så gik toget og andet transportmiddel.

Nå – vi hitter vel u’a’et.

For øjeblikket er der ved at blive præget en messingplade med deltagernes navne. Pladen sættes på ‘møde-planken’.

VENSTRE klik på billede for at forstørre det  

Kig på en del af gangarealet

Stationen, ‘Skriveren’ udgik fra

‘Sugar’ (bagerst) og ‘Sorte Ørn’ i dyb samtale

S-tog fra dengang…

‘Putte’ lader sig henføre…

Da der endnu var kvalitet…

‘Læsø’ og Kurt ‘Morten’ pludrer..

‘Læsø’ og ‘Morten’ ordner verdenssituationen

‘Læsø’ undersøger nøje…

God, gammel dampkraft

Inden i postvognen.

Omend hyren ikke var stor, ku’ det godt blive til en ‘kop Storebæltskaffe..’ – eller lignende

Regningen.. Bemærk antal øl. De ka’ endnu, de gamle…

Fra ‘Bøderlige Kurts’ righoldige fotoalbum, her nr. 1. Sådan var det allerede i 1961. (Se: maritimevenner.com/kurt-lykke-soerensen/)
– før ‘forbuddet’ mod at drikke øl i uniform offentligt. Tåbelig bestemmelse!

 

Messingplade med deltagernes navne.

‘Mødeplanke’
Skematisk oversigt over deltagere i træf Foto: Sugar.

Fra venstre: Peter / Sorte Ørn / Morén

Foto: Sugar.

Fra venstre: Mosur / Putte / Erik Morten / Blondi / Kurt S / Læsø