Gæstebog indlæg

Efterlad meget gerne et indlæg i vores gæstebog og fortæl os dit navn, hvor du er fra og hvordan du fandt hjemmesiden.

Skriv et nyt indlæg til gæstebogen

 
 
 
 
 
 
 
Felter markeret med * er nødvendige at udfylde.
Din E-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.
Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer vi din IP adresse: 18.215.33.158.
Dit indlæg vil først blive vist efter vi har gennemgået det.
Vi forbeholder os rettighederne til at rette, slette eller ikke offentliggøre dit indlæg.
20 indlæg.
Niels Enevoldsen Niels Enevoldsen fra Neydens, Frankrig skrev den 17. april, 2020 kl. 16:16:
Som tidligere nævnt, er jeg netop gået i gang med at bygge en model (1:60) af NIELS EBBESEN, som jeg selv sejlede med i januar-marts 1962. Min hjemmeside er opdateret tilsvarende og vil fortløbende blive opdateret efterhånden som arbejdet skrider frem.

Bemærkninger fra netop denne gruppe er meget velkomne.

http://www.nielsenevoldsen.eu
Bruno Thomsen Bruno Thomsen fra Struer skrev den 12. april, 2020 kl. 22:02:
Hej min far Hans Erik Thomsen sejlede med Thetis F340 ved ikke lige på stående fod hvornår men på billedet fra søværnets eksercerskole står der oktober 1960.

Har scannet en del fotos fra min fars tid på Thetis.. ved ikke om det kunne have interesse at få uploadet dem.. i øvrigt er min gamle far stadig levende 79 år og kan da stadig huske nogle af de gamle historier fra skibet.
Erik Månsson Erik Månsson fra Ishøj skrev den 25. marts, 2020 kl. 08:51:
Kære Thomas
Jeg sejlede med NE fra oktober 1961 til oktober 1962, så din far var altså ombord før jeg påmønstrede, og derfor kender jeg ikke din far.
jeg har senere igennem godt og vel 40 år i søværnet sejlet med adskillige læger, de var alle sammen værnepligtige reserveofficerer.
Bortset fra en enkelt eller to, så har jeg ikke navn på alle disse læger, da de alle sammen blot blev kaldt DOC.
Du skriver, at din mor har fortalt dig, at din far blev tyk af at sejle med NE, og det kan blandt andet skyldes, at lægen ombord, altid som bibeskæftigelse, var bartender i officersmessen, så det kan jo godt være, at han har fået sig nogle kalorieholdige sjusser. På den tid hvor din far han sejlede med NE blev der drukket bravt i alle søværnets skibe, i modsætning til i dag, hvor der ikke findes en eneste dråbe spiritus ombord.
Venlig hilsen
Erik Månsson
Klaus Veltzé Klaus Veltzé fra 5750 Ringe skrev den 24. marts, 2020 kl. 23:04:
Halløjsa Thomas!
Tak for dit indlæg - som jeg beklageligvia først får aktiveret nu. Jeg håber, at der er nogle der husker din far.
En læge glemmer man aldrig..!?
Thomas Langberg Thomas Langberg fra København skrev den 27. februar, 2020 kl. 19:21:
Hej Niels Ebbesen
Min far sejlede med NE. Mener det har været omkring 1960. Han hed Knud Langberg.Han var skibets læge. Det var en tid han ofte snakkede om. En tid han var glad for.
Min mor sagde engang, at aldrig havde min far været så fed. Mener, der var jo ikke så meget at lave på skibet for en læge. Så var der heldigvis messen ?
Nogen der erindre min far?

Venlig hilsen

Thomas Langberg
Klaus Veltzé Klaus Veltzé fra Ringe skrev den 15. februar, 2020 kl. 17:57:
Halløjsa Niels Enevoldsen!
Det er sandelig en flot hjemmeside du har - og usædvanligt flotte skibsmodeller.
Fremragende!
http://www.nielsenevoldsen.eu/FLORA/Pages/FloraDK.html
Klaus Veltzé Klaus Veltzé fra 5750 Ringe skrev den 15. februar, 2020 kl. 11:11:
Halløjsa Niels!
Hyggeligt at læse dit indlæg! Og beklager, at jeg først får svaret nu. Men der må være gået noget i 'udu' med at sende mail ved nye indlæg på hjemmesiden.
Jeg må checke noget oftere..
Jeg vil gøre vores ekspert på området, 'Sorte Ørn' opmærksom på dit ønske. Hvis nogen kender til det, du ønsker, er det ham. Eller via ham.
Ha' det allerbedst i det franske..
Niels Enevoldsen Niels Enevoldsen fra Neydens, Frankrig skrev den 29. januar, 2020 kl. 21:59:
Flot hjemmeside, som jeg har kendt nogle år og fandt ved at søge på "Niels Ebbesen" på internettet.

Jeg er en forholdsvis erfaren modelbygger og medlem af Orlogsmuseets Modelbyggerlaugh. Min netop færdiggjorte model af korvetten FLORA, som jeg selv sejlede med 1963-66, kan ses på min hjemmeside

http://www.nielsenevoldsen.eu/

Årsagen til dette indlæg er, at jeg går igang med en model af NIELS EBBESEN, som jeg sejlede med som konstabelelev januar-marts 1962. Jeg har netop modtaget de nødvendige tegninger fra Modelbyggerlauget.Modellen bliver i skalaforholdet 1:60, dvs cirka 153 cm lang.Jeg vil løbende lægge metoder og fremgang i produktionsprocessen op på min hjemmeside.

Et af problemerne med modelbygning er mangel på enkeltdetaljer, som ikke fremgår af konstruktionstegningerne. Således støttede jeg mig ved bygningen af FLORA på flere hundrede fotografier, en stor del mine egne. Et så rigt kildemateriale har jeg imidlertid ikke vedr. NIELS EBBESEN.

Hvis gamle gaster ligger inde med billeder fra "oven dæk", dvs hvad der er synligt på en model, vil jeg være meget taknemmelig for at modtage kopier, som evt. kan sendes til min mailadresse niels@nielsenevoldsen.eu . Jeg er interesseret i alle mulige former for billeder, også gerne med personer på, bare der er detaljer fra dækkene, armering, antenner, både osv synlige.

På forhånd tak.
Hans Jensen Hans Jensen fra Ålebæk skrev den 30. september, 2019 kl. 12:04:
Tak for en super hjemmeside, så meget god information, var på jagt efter (bortredigeret af webmaster) men fandt denne hjemmeside og brugte næsten 2 timer på den, yderst spændende hjemmeside!
Klaus Veltzé Klaus Veltzé fra 5750 Ringe skrev den 30. april, 2019 kl. 09:47:
Halløjsa Bertel!
Det lyder dramatisk det med de to skibe, der blev opbragt.
ku' du ikk' skrive om det..?
Bertel Hønborg Bertel Hønborg fra Bellinge Odense SV skrev den 29. april, 2019 kl. 17:36:
Viggo Lund Hansen skriver om Niels Ebbesens togt til Færøerne og Grønland sommeren 1959.
Jeg var math arteleri og hulgast senere blev vi mather dekraderet til konstabler, ligesom Viggo, undrer jeg mig også over at der ikke skrives mere om de to store fiskeskibe vi fangede. begge skibe var større end Niels Ebbesen.
Klaus Veltzé Klaus Veltzé fra 5750 Ringe skrev den 23. august, 2018 kl. 19:07:
Halløjsa -
'Sorte Ørn' Erik Månsson skriver, at hun har fået alle de oplysninger hun kunne ønske sig af mig, og hun vil helst ikke kontaktes mere desangående, da hun er en 'meget privat' person.
Wolmer Jørgensen Wolmer Jørgensen fra 8541 Skødstrup skrev den 23. august, 2018 kl. 13:49:
Hej Webmaster Gunnar Axelsen!

Jeg har været på nettet vedr. søværnets maler Søren Brunoe, og endte med at se billeder af kunstneren på Maritime Venner´s gæstebog. En dame ved navnet Stine Lillegaard havde donerede et maleri af Søren Brunoe. Hun havde arvet maleriet fra sin afdøde bedstefar, der havde været søofficer, og hun efterlyste nu oplysninger om den afdøde. Da jeg var ung søløjtnant, forrettede jeg tjeneste i Torpedobådseskadren sammen med Stine´s bedstefar, der på det tidspunkt var kaptajnløjtnant. Jeg har forsøgt at finde Stine´s tlf. nr., men uden held. Såfremt hun er interesseret i yderligere oplysninger, er jeg til rådighed. Mit tlf. nr. er 29379990.

Med venlig hilsen

Wolmer Jørgensen
kommandørkaptajn (pens.)
Ulrik Wesche, Orlogskaptajn og "evig" NO/OPO alskens steder undervejs. Ulrik Wesche, Orlogskaptajn og "evig" NO/OPO alskens steder undervejs. fra Odder skrev den 25. juni, 2018 kl. 14:32:
Sjovt nok er Niels Ebbesen og Thetis de første enheder jeg satte mine ben på i SVN, hvor min Fader var NK slut fyrrerne henholdsvis/på skift som jeg husker det....og jeg selv mest sad på armen endnu. (Født 1946). Næste trin var Thyra i somrene 56-57 derefter Avderød/Ægir 66 indtil... CH PESK/HRTR 84/87 afsluttede "festen" - til søs- desværre. Inkluderende flere internationale stillinger til søs. Efter ca. 20 år. Når man ser den fine model af "Jeres" Niels E. i "min" PESK bliver man glad for at der stadig er nogen som både tager sig seriøst af historien , men ikke mindst af det evige kammeratskab, som jo er så vigtig på alle planer og helst ind imellem. For at få noget til at virke let. Storartet hjemmeside som jeg blev lokket på via Fregatten (PESK)...Mit Stnr 723103...næsthøjeste nummergruppe før det blev afskaffet..."store blaf" hed sådan een i de yngre dage....
Paul E.H. Christensen Paul E.H. Christensen fra Ebeltoft skrev den 25. juni, 2018 kl. 10:16:
D 20 juni viste jeg gamle Niels Ebbesen gaster rundt på Fregatten Jylland.
Det var en kæmpe og meget spændende oplevelse. Det var meget rørende at jeg fik overrakt et våben skjold af “sorte ørn” . Tusind tak for jeres besøg.
Venlige hilsner
Paul Erik.

.
Viggo Lund Hansen Viggo Lund Hansen fra Aarhus skrev den 10. juni, 2018 kl. 15:49:
En god ven gjorde mig opmærksom på hjemmesiden.
Mit stamnummer:395035
Jeg var værnepligtig kstpl. ombord i Niels Ebbesen fra marts 1959 til hjemsendelsen marts 1960, de sidte 5 mdr. som kptpl, vi var på fiskeriinspektion på Grønland og Færøerne. Kunstigt at der ikke er noget stof om den periode, vi nappede ellers 2 trawlere oppe på vestkysten af Grønland, så vidt jeg husker, en portugiser og en franskmand.
M.v.h. VLH
Administrator-svar af: Klaus Veltzé
Halløjsa, VLH, 395035!
Spændende indlæg du er kommet med - at der ikke står noget om inspektionen m.v. skyldes nok at ikke nogen af de nuværende gaster var med..
Men du ku' jo skrive om det - og på den måde komme med i vores nostalgiske 'forening'.
Hånd til hue
Klaus V
Flemming Mathiasen Flemming Mathiasen fra Georgetown On canada skrev den 22. april, 2018 kl. 21:28:
Hi all just came across this today sailed with NielsEbbesen from dec 1962 to 1963 I do have some picture from our book of the last tour the ship had . Sorry to write in English but this I Pad does not likeDanish as it auto correct constantly
Administrator-svar af: Klaus Veltzé
Hello, Flemming Mathiasen,
Thank you for your entry!
If you look atYour text to link... you can see, who was on board at the same time as you.
Can you scan some of your pictures and send them to:
exbmskriver@5750.dk
Take care..
?
Jan Bøgsted Jan Bøgsted fra Skovby skrev den 6. marts, 2018 kl. 11:55:
Vil blot orientere om, at der kan findes mange gode oplysninger om og beretninger fra Grønnedal, som mange herinde kender fra tjenesten i Grønland. Find mere på Grønnedalsforeningens hjemmeside (www.groennedalsforening.dk)
Administrator-svar af: Klaus Veltzé
Halløjsa Jan!
Tak for dit indlæg. Jeg har allerede været inde og kigge..?
Klaus Veltzé Klaus Veltzé fra 5750 Ringe skrev den 3. februar, 2018 kl. 12:18:
Lad ordene fra denne hjemmesides skaber indlede indlæggene:
Gunnar skrev 6. marts 2008 kl. 05:36:45 AM i Georgia:

Med dette første indlæg i Gæstebogen er det mit håb at hjemmesiden må være til gavn, nytte og underhold for vore besøgende, ligesom vi, om muligt, vil forsøge at besvare og eller kommentere eventuelle spørgsmål.
Hjemmesiden er som basis udarbejdet på dansk, men vil på et senere tidspunkt ligeledes have engelske links og henvisninger.

With this first Guest book posting it is my wish that the website articles will be enjoyable and informative to our visitors. Although the initial site is kept in the Danish language, it is the intention to expand to a multi language website.

Med venlig hilsen / Sincerely
Gunnar A. Axelsen, Web master.
Kurt Christoffersen Kurt Christoffersen fra Frederikshavn skrev den 29. september, 2017 kl. 11:42:
Så udkom bogen Øgenavne i Søværnet.Se den på www.brunlynget.dk