Besøg i Bergen

anker-54x96 nyf339nielsebbesen anker-54x96

f339heraldik kooejeerikblue f339heraldik

Kulturelt besøg i Bergen og i komponisten Edward Griegs hus

Kulturelt besøg i Bergen og i komponisten Edward Griegs hus Skærgården langs den norske vestkyst gør at indsejlingen til Bergen er noget af det smukkeste man kan tænke sig.

Efter at have været på de ”næsten træløse” Færøer i flere måneder, var det en betagende oplevelse at anduve Bergen med alle de nyudsprungne birketræer.

Velfærdtjenesten havde arrangeret udflugtsture til en af de ældste norske stavkirker som ligger et stykke uden for Bergen. Kirken er flere hundrede år gammel, men på grund af en hel særlig konserveringsmetode fremstod den som om den var helt nybygget.

På samme tur var der arrangeret et besøg i og ved Edward Griegs hus, som er smukt beliggende lige ned til en sø. Man kan levende forestille sig, at netop dette naturskønne område har inspireret Grieg til hans smukke nordiske og idylliske kompositioner.

Udover at spadsere rundt i det smukke Bergen – hvor man kunne nyde et glas fadøl på en af de mange fortovscafeer – var vi også med de to højbaner Ulriksbanen og Fløjen oppe på fjeldet hvor der er en fantastisk udsigt over Bergen.

Jeg vil lade billederne tale for sig selv, for som man siger ”Et billede kan sige mere end tusind ord”

skaergaarden-under-indsejling-til-bergen  indsejling-til-bergen bergen-harbourtext  bergentext  indgang-til-den-norske-stavkirketext  stavkirken-ved-bergentext

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  edward-griegs-hustext  erik-og-bageren-ved-soeen-ved-griegs-hustext  erik-ved-griegs-hustext  oeldrikkende-maskinfolk-ved-griegs-hustext  torben-ved-edward-griegs-hustext