Fastelavn i Fuglefjord

anker-54x96               f340-thetis               anker-54x96

karneval-fuglefjord

Inden vi anløb den bygd i Fuglefjord på Østerø, hvor vi skulle ligge under karneval, blev min gode ven Anker og jeg samt to fra maskinen inviteret ind til skipperen OK Smidt-Jensen til en lille een, hvor han anmodede os om at arrangere fastelavns festligheder for børnene i bygden.  OK Smidt-Jensen bad om gode forslag fra os. Her sad vi fire gaster med røde ører og sagde ikke et ord.  Anker var ikke så meget talende, og vi andre heller ikke i den situation første og sidste gang siddende i skipperens lille lukaf.

OK Smidt-Jensen var ret bramfri, og jeg husker tydeligt, at han efter en kort stilhed tordnede han et:

“Så sig for helvede noget” Det hjalp ikke synderligt, men han havde naturligvis allerede opgaver til os.

En lastvogn blev rekvireret. Anker og jeg fik til opgave blandt dæksbesætningen at “hyre” gaster som var villige til at klæde sig ud og sidde på lastvognen, som kørte gennem bygden og kaste bolcher ud til børnene. Det var morsomt. Anker gik op i byen og fik kontakt med vognmanden som havde glemt aftalen.

På billedet hvor vi sidder på ladet kan man se Anker sidder på ladet fjerde fra venstre i baggrunden, og var ikke klædt ud da han først skulle gå gennem byen til vognmanden.  Jeg selv er klædt ud som Neptun med en engelsk sejler hat fra MALCOLM som jeg havde byttet mig til.

Noget sværere var det at finde gutter til at deltage i løjernes højdepunkt, hvor to fra maskinen og to fra dækket skulle kæmpe om at få et såkaldt jordbær eller rød fender om på modstanderens side af en lysmast på kajen, med vand fra havnen i højtryk brandslanger.  Det var iskoldt og Anker og jeg, som jo var arrangører, måtte tage kampen op mod maskingasterne.

Det er mig der er forrest med Anker bag mig.

Jeg tror næppe at der blev udpeget en vinder da begge hold fandt det sjovere at rette de kraftige vandstråler mod kokken der var dommer og stod på den glatte sne, og var som sædvanligt stiv af syre, og faldt og her var det lige ved at gå rigtigt galt.  Vi var ved at spule ham ud i havnen. Vandtrykket skubbede ham et par meter og han var lige ved at glide ud i havnen mellem THETIS og kajen.

Med venlig hilsen

Arne “Thetis”

navy31           navy32           navy33