Jens Jørgen Mose

anker-54x96               nyf339nielsebbesen               anker-54x96

mose11          mosur-forside          mose12

Lidt om mit liv og levned igennem årene der er gået.

Som lovet,skal jeg her prøve,at finde lidt frem i min hukommelse, om mig selv og mit levned igennem årene der er gået.

Er født i Esbjerg 16 nov. 1936. Gået på Danmarksgade skole.

Stået i lære 1953-1957 som smed og maskinarbejder hos Carl B.Hofmann, hvor jeg også arbejdede en tid som drejer, indtil jeg begyndte at læse til maskmester. Blev færdig med maskinmestereksamen og el. installatørprøven i 1960 på KBH´s

maskinmesterskole.

Herefter fulgte 18 mdr. i Søværnet. Her gjorde jeg tjeneste i Freja, som var et dampskib, hvis opgave var, at fremstille nye søkort i hjemlige farvande, sammen med SKA bådene. SKA står for søkortarkiv.

Herefter fulgte en tid på Niels Ebbesen på togtet lige efter episoden med  trawleren Red Crusader, som iøvrigt måtte smage lidt bly fra NE´s kanoner, da skibet ikke ville stoppe på anfordring. Hvor længe togtet varede, husker jeg ikke, men nu ved I hvilket togt,  jeg taler om i 1961.

På de billeder jeg har sendt, genkender jeg alle gasterne, men husker ikke alles navne. Det får jeg så delvis mulighed for til sommermødet, som jeg med glæde og forventning  ser frem til.

Har nogle gange truffet nogen fra den tid på NE. Vi havde et godt kammeratskab ombord, og vi havde da også megen sjov, nede på banjen.

Efter endt tjeneste i søværnet, sejlede jeg i Mærsk Line, med tank og fragtbåde, indtil 1965, hvor jeg blev gift med Lisa, som jeg har endnu, og gik i land.

Her startede jeg på Junckers Savværk i Køge og var her i 5 år i Kraft-damp afdelingen som mester. Vi havde eget el-værk med turbinedrift på højspændingsnettet. Da jeg ikke rigtig kunne døje skifteholdsarbejdet, eller rettere min mave kunne ikke, søgte jeg en stilling i slagelse kommune som driftleder af Renseanlægget og Forbrændingscentralen, hvor jeg blev i 15 år.

Fra 1985 og til jeg blev pensioneret i 2001, sejlede jeg på Rødbyfærgerne som instruktør, maskinmester, og maskinchef. Dette på grund af, at jeg havde købt en campingplads, Albuen ved Nakskov, og gerne ville tjene lidt til nyanskaffelser. Vores alle sammens gode ven Per Moren fra NE udførte alle VVS arbejder på en ny  toiletbygning og minimarked på pladsen. Per Moren har jeg haft kontakt med i mange år, da vi begge er medlem af Odd-Fellow-Ordenen.

Desuden er det også mere end 50 år siden jeg først blev medlem af Marineforeningen,  og det er det nok også for Per Morens tilfælde. Fik forresten 40 år`s hæderstegn fra logen for nylig.

Ellers er jeg bidt af en gal fiskestang, og har igennem årene været mange gange i Norge og Sverrige, at fiske, herhjemme er det mest søfiskeri og lidt fra kysten og til tider, når vejret tillader det, sejler jeg ud i en lille jolle, som jeg har på en trailer.

Efter min pensionering har jeg været medbygger af et cedertræshus, som vi nu bor i og som vi er ret godt tilfredse med.

Er for nylig begyndt at gå i fitnesscenter for at få lidt bedre kondition, da den er knapt så god som min tid i Esbjerg som elitegymnast i Hermod gymnastikforening.

Nu nyder jeg bare livet, og gør det, som jeg kan klare og synes bedst om, og sådan skal det vel også være.

med venlig hilsen

Jens Jørgen Mose  (Mosur)

Her følger mit Fotoalbum

pict001  pict002  pict003  pict004

pict005          pict006          pict007

pict008          pict009          pict0010

pict0011          pict0012          pict0013

pict0014          pict0015          pict0016

pict0017          pict0018          pict0019

pict0020          pict0021           pict0022

pict0023          pict0024          pict0025

 faerge mose01 mose02 mose03

mose04          mose05          mose06

mose07          mose08          mose09

mose10          mose11          mose12          mose13

mose14          mose15          mose16          mose17

papirer           papirer-1          papirer-2

diverse-billeder-1      diverse-billeder-1-1     diverse-billeder-1-2      diverse-billeder-1-3

diverse-billeder-1-4          diverse-billeder-2          diverse-billeder-2-1

diverse-billeder-2-2          diverse-billeder-2-3          diverse-billeder-3

diverse-billeder-3-1          diverse-billeder-3-2           diverse-billeder-3-3