Kurt Tiden efter Søværnet

anker-54x96               nyf339nielsebbesen               anker-54x96

Tiden efter Søværnet

Ja, så var soldatertiden ovre, jeg skulle finde ud hvad jeg så ville. Lidt eventyrlysten var man jo blevet, så jeg tog ud at sejle som maskinassistent i ØK. Jeg påmønstrede m/s FALSTRIA i 1963 på en tur til østen. Hele vejen fra Europa over Suez over Malaya; Singapore, Bangkok til Vietnam (Saigon), hvor vi vendte. Det var et eventyr for så ung en fyr på 22 år at se Bangkok. Hvis jeg i dag nævner det siger gamle fru Jensen “der var min mand og jeg sidste år” Ak ja, folk er jo blevet rejsevante. Senere tog jeg en tur med kompagniets m/s “Malaya” til Indien. Hvorefter jeg “udtrådte af kompagniet” (fyret som skibsflakker). Senere har jeg sejlet med andre rederier. Så jeg har været i New York og ned langs østkysten til New Orleans. Jeg har dog også været en gang syd for Ækvator. Jeg blev ikke døbt, men har dog en dåbsattest til minde.

Men jeg kunne jo ikke blive ved med at sejle. Så jeg tænkte på at blive maskintekniker, selv om det ikke interesserede mig. Så jeg tog en tiende klasse, senere en HF eks. Men så fik jeg blod på tanden. Den gav jo adgang til universitetet. Så jeg begyndte at læse historie.

Da jeg var halvfærdig døde min mor desværre, så nu stod jeg og manglede penge. Hun havde hjulpet mig med udgifter til kost og min bil. Jeg havde noget morgenrengøring og havde derfor ikke søgt S.U. Så jeg måtte op på “socialen” og søge bistandshjælp, som det jo hed. Det kunne jeg godt få mod at aflevere mit studiekort. Og det var jo rimeligt nok.

Jeg havde en kammerat som var tjener på et diskotek. Ham hjalp jeg som tjener (sort, undskyld skat)året efter (1978) stoppede han, og værten overtalte mig til tage jobbet. Nu var jeg pludselig blevet bartender og inspektør. Det var jeg så i tre år, men da det kun var tre dage (nætter) om ugen, havde jeg jo tid til at tage de sidste eksamener og specialet. Så nu blev jeg cand. phil. i historie. Men jeg har desværre ikke brugt den til noget. Jeg har haft forskelligt arbejde, Bl.a. var jeg kustode på Århus Kunstmuseum det meste af 90erne. Siden gik jeg på efterløn og fra 2005 på “sognet” (folkepension)


I 2002 tog jeg med en kammerat til Frankrig og Spanien for at rejse telte på campingpladser for et
rejsebureau. Vi endte på Kreta. Året efter blev han rejseleder på “øen” og jeg overtog jobbet som
teltassistent. Så de næste fem år var jeg på Kreta hver sommer fra maj til september. Men de sidste par år
har bare været gæst dernede. Jeg har jo lært så mange mennesker både blandt personalet og gæster at
kende.

Ja, livet er gået op og ned siden den glade tid på NE. Men jeg blev sgu aldrig Dr. Phil.

Ja, kære Gunnar, nu har så skrevet et “lille” epistel om min tid på NE og tiden derefter. Håber du kan bruge det til hjemmesiden. Må jeg ønske dig en glædelig jul og et godt nytår (eller som i jo siger derovre Merry Christmas and Happy New Year)


December 2011

Kurt