Ellevte (XI) historiske træf

Det er hvad der er kommet af kommentarer / bemærkninger / billeder fra NIELS EBBESEN ex-gasternes træf.

Et virkelig vellykket træf  der sluttede i Ebeltoft Marineforenings ualmindeligt smukke og maritimt-veludstyrede lokale..

Halløjsa alle Maritime Venner

Jeg vil gerne tilslutte mig Klaus tak til Kurt for det formidable program han havde stablet på benene for os, det var virkelig flot, alt klappede, rundvisning i fregatten krydret med gode anekdoter fra en veloplagt guide, spisning hos Karen, besøg i den meget smukke og gamle marineforening, for ikke at glemme transport til og fra bussen, tak for det Kurt, det var bare synd, at Bent ”Skæg” og Sugar havde måtte melde afbud i sidste øjeblik, de er gået glip af et fantastisk program.

Det var fint, at det blev besluttet at næste års møde skulle være Stevns Fort og at Per Nakki ville stå som arrangør, Klaus har allerede udsendt en doodle, så det er bare med at skrive sig på.
PS: Af hensyn til de aldrende gasters mobilitet er mødested ændret til NYBORG – med Kurt ‘Morten’ som arrangør.

Det blev endvidere besluttet at optagelse af nye medlemmer på vores hjemmeside, som minimum krævede, at de havde forrettet tjeneste på enten NIELS EBBESEN eller THETIS.

Det blev også besluttet, at vi alle skulle betale 40 kr. til vores hjemmeside […]

Jeg sender nogle billeder med fra dagen, og håber naturligvis at andre vil gøre det samme.

Ha’ det godt alle sammen og nyd den danske sommer.

Erik

Og Holger ‘Præstur’ præciserer: Jeg vil også tilslutte mig takken til Kurt for et superprogram!

(Venstreklik på billederne for forstørrelse)

Fotos mv.: Erik ‘Sorte Ørn’ / Frank ‘Saxur’ / Kurt ‘CH-Hovm.’ / Jørgen Brøgger (Ebeltoft Marineforening)

btr

‘Sorte Ørn’ overrækker vores ‘second-to-none-guide’, Paul Erik C, NIELS EBBESEN skjold som tak.

Model af skoleskibet KØBENHAVN, femmastet bark, verdens største skoleskib. Sporløst forsvundet december 1928 med hele besætningen – 60 mand.

Kobber på JYLLANDS bund – for at undgå pæleorme-angreb. Fra Kupfermühle (= Kobbermølle) ved Krusaa. Bunden er det eneste originale, resten størstedelen nyt..

… og Torben ‘Befaren’ beretter med ord og billeder:

Årets træf blev som tidligere igen en dejlig dag. Vi startede med rundvisning på fregatten Jylland, med en utrolig god guide, der fortalte så det var en fryd at høre, for derefter at spise en vidunderlig skiber labskovs i den tilstødende restaurant Karen. Vi må snart være eksperter i at spise labskovs, det er vel 5 eller måske 6 gang denne ret står på menuen under vores træf. Derefter gik turen til Ebeltoft Marine forening hvor vi fik kaffe og kage og fik en gennemgang af Marine foreningens virke. Det hele var flot tilrettelagt af Kurt Chef Hovmester og ikke at forglemme, det organisatoriske af Klavs Veltze. Så det var meget der blev nået på 4 timer. Er det ikke lige stramt nok, jeg syntes man godt kunne have brugt 1 time eller måske 2 mere. Sidste år kneb det også, der nåede vi kun det halve af vores sange, i år blev det slet ikke nået og der bliver heller ikke tid til ret meget snak os imellem, som vi havde tidligere udover et goddag og farvel, håber ikke jeg lyder for negativ, men det er lige som samværet er blevet mindre. Klavs havde også fået lavet flotte aftryk af Niels Ebbesens skib skjold i stoftryk og plast til henholdsvis 60 kr. og 6 kr. som han solgte, her gik det vist også stærkt, mere hvis andre skulle være interesseret., jeg købte selv henholdsvis 1 og 10 stk. Klavs skulle jo nødigt brænde inde med nogle. Ellers vil jeg slutte med at ønske jer alle en fortsat god sommer og på gensyn år hvor vi mødes på Stevns Fortet.

Hilsen Torben befaren.

 

Situationsbillede fra fregattens ‘hospital’..

Fra kabyssen

Om modellen: Se nedenfor

Modellen af NIELS EBBESEN stammer fra perioden 1951 – 1953. Det kan ses af følgende:
I 1951 blev træ beklædningen på agterdækket fjernet og samtidig blev dybdebomberne i BB side af agterdækket fjernet.
I 1953 blev den agterste 102 mm kanon fjernet og den forreste 102 mm blev erstattet af en 127 mm kanon.
Af de tre 40 mm kanoner model 1936 blev den midterste fjernet og de to sidekanoner blev erstattet af 2 stk. 40 mm kanoner model 1948.
I 1953 blev de sorte tal som skrognummer erstattet af de approberede NATO numre, som var hvide med sort skygge.
(Erik ‘Sorte Ørn’ Månsson)