Første NE Træf

anker-54x96               nyf339nielsebbesen               anker-54x96

kooejetraef20080515-100x100         foerste-ne-moede         kooejetraef20080515-100x100

 

Vores  første  Historiske Møde og NIELS EBBESEN Træf var indkaldt til og arrangeret af ”Sorte Ørn” og  fru Grethe i deres hjem i Ishøj. Sammenkomsten fandt sted torsdag 15. maj, 2008.

Forventningerne var naturligvis store blandt os alle og gensynsglæden, efter 45-år, var endnu større.

Udover  værtsparet  ”Sorte Ørn” og Grethe, deltog endvidere Bent ”Skæg” Ankerstjerne, Arne ”Thetis” Jakobsen, Kurt  ”Bogense”  Pedersen, Torben Pedersen og undertegnede samt Mina, som udover at repræsentere ”Lille Danmark”  (som Tverå blev benævnt blandt gasterne), også var forhyret til at bistå Grethe under skafningen, samt deltage i og forestå den efterfølgende bakstørn, samt endelig at være ansvarlig  for,  at  én  af  de  deltagende  gaster  kom  godt  fra borde – og hjem i sikker havn. Vi måtte desværre undvære 2 af gasterne, nemlig Ole  ”Kroppur”  Kropp, der deltog i et længe  forberedt sang-stævne  i  Grækenland  samt  Holger  ”Præstur”  Jepsen,  der ligeledes  var  lovlig  undskyldt,  da  han opholdt sig i Berlin, men som under festen overbragte os en telefonisk hilsen.

Erik  og  Grethe  havde sørget for at solen stod højt på himmelen således at velkomsten kunne foregå på sidedækket i haven,  hvor  den uophørlige “husker-du-snakken” tog sin begyndelse og ikke syntes at  ville  tage  en  ende,  før  ”Sorte Ørn”  meldte  klar til skafning i spisestuen, som i dagens anledning fungerede som mandskabsmesse.

Vi  blev  nu  præsenteret  for et overdådigt bord, der indeholdt alt hvad hjertet kan begære, bade hvad angår fast- som flydende føde. Det betragtelige bord var endvidere tilsat et  saltvands-sprøjt leveret af Bent ”Skæg”, i form af en yderst lækker hjemmelavet Gravad Laks, som bare smelted på tungen.

Efterfølgende  blev  der  serveret  kaffe og liflige gyldne  dråber på sidedækket i haven og hvor ”Sorte Ørn”  igen  imponerede,  ved  at  have  fremskaffet  et udvalg af maritime- kunstværker og hæfter til de enkelte gaster, og som siden har fundet vej til vores hjemmeside, til fryd for øjet hos vore besøgende.

Da  duggen  begyndte  at  falde  over  sidedækket  og  kaffen  m.m.  havde gjort sin indvirkning blandt gasterne,  beordrede ”Sorte Ørn betænksomt alle mand under dæk, hvor vi  atter  blev overvældet  af den  helt  fantastiske  indretning,  der  var  lavet i form af en Marinestue, med alt hvad der har med det maritime liv at gøre, inklusive en yderst  velassorteret  bar,  hvor  intet  var overladt til tilfældigheder og hvor  der,  på  behørig  maritim  vis,  var  taget  højde for alt. Skulle der således, på grund af uvejr eller anden  form  for  søgang,  blive  prajet  “Pas Op For Slingerage”, var barstolene, udstyret med sikker- hedsseler, således at den vagthavende gast ikke havde behov for at forlade sin post.

Sluttelig  vil  jeg  gerne  takke  “Sorte Ørn” og Grethe for et fantastisk vellykket og uforglemmeligt træf, hvor gamle venskaber blev forsejlet og hvor der først blev blæst retræte efter mørkets frembrud.

Der var naturligvis  gang i de enkeltes kameraer og efter sammenkomsten er der, som det fremgår af nedenstående, flittigt blevet udvekslet billeder og kommentarer.

kooejearne-75x75   Billeder fra Arne “Thetis”

Hej alle sammen:

Her er nogle af mine billeder.  Som I kan se så var Erik en uovertruffen dirigent af mødet. En herlig dag.

Hilsen fra Arne/Thetis

kooejebogense-75x75   Billeder fra Kurt “Bogense”

Hej alle i gæve gutter fra Nordatlanten.

Jeg synes lige, at I alle skulle se de gode billeder, som Bogense har sendt.

Det ville unægtelig have været bedre,  hvis Kroppur og Præstur havde været med, men som I kan se, så hyggede vi os rigtigt, ikke mindst på grund af det fine vejr, som vi med Præsturs fromme ønsker var blevet benådet med.

Med venlige Nordatlantiske hilsner Erik

Hej Månsson

Her de billeder der var i mit apparat, da jeg fik dem ind på computeren.

Nok engang tusind tak for en uforglemmelig dag.

Hilsen Kurt (Bogense)

kooejetorben-75x75   Billeder fra Torben “Befaren”:

Kære alle,

Det blev en uforglemmelig dejlig dag,tak til jer allesammen for jeres herlige og dejlige måde at være på og selvfølgelig en ekstra tak til Grethe og Erik som lagde hus til.

En stor hilsen fra Torben.

kooejeerik-75x75   Billeder fra “Sorte Ørn”

 God morgen alle sammen.

Hvilken herlig solbeskinnet lørdag morgen.

Jeg har jo ikke som I andre velhavere et digitalkamera, så jeg har pænt måttet vente på, at mine billeder skulle blive fremkaldt.

Det  er  sket  nu,  og  selv  om de fleste af dem ligner de fotos, som I andre har taget, så synes jeg alligevel, at I skulle  have  endnu  en  erindring  om  vores historiske møde, hin uforglemmelige 15. maj 2008.

God weekend til alle

Erik

kooejegunnar-75x75   Billeder fra Gunnar

Kære Grethe & Erik,

Mange tak for sidst og for det storartede  arrangement I havde stablet på benene15. maj som  var  uforglemmelig  og  som  vi begge  virkelig nød. Mina havde jo, af gode grunde, overtaget  roret  og  jeg  var  co-pilot  og  stigfinder,  da  vi kørte fra Ishøj bound

for Minas søsters adresse på Nørrebro.  Sigtbarheden – mit syn medførte imidlertid, at vi endte på Kongens Brygge og måtte bede om hjælp så vi kunne få kursen justeret.

Det var virkelig dejligt at se alle gutterne igen og at møde Torben og “Bogense” som jeg jo  ikke  har sejlet  med.  Blot  trist  at  der ikke blev mulighed for at hilse på “Kroppur” og “Præstur” som jeg jo heller ikke har sejlet med.

Endnu engang tak for en uforglemmelig dag.

MVH / MAX & GAX

kooejebentskaeg-75x75   Billeder fra Bent “Skæg”