Søværnsmotiver af Søren Brunoe

anker-54x96               sovarnetgold-600x106               anker-54x96

soevaernsmotiver-forside

brunoekatalog01      brunoekatalog02

brunoekatalog03      brunoekatalog04

brunoekatalog05      brunoekatalog06

brunoekatalog07      brunoekatalog08

brunoekatalog09

brunoe001       brunoe01       brunoe002

brunoe02       brunoe003       brunoe03

brunoe04       brunoe05       f352brunoe01

F352       f352brunoe03       f352brunoe04

nielsebbesenmaleriafsorenbrunoe       nielsjuel       P503BrunoeFrame

rolf_krake      soerenbrunoeeaegir       soerenbrunoeewillemoes

soerenbrunoehjaelperen       soerenbrunoetrawlereunderisland         Thetis af Søren Brunø Square Frame

Esbern Snare Frame          3 Fregatter

Søren Brunø maleri doneret til Maritime Venner.

Er I interesserede i et marinemaleri af Søren Brunø?

Ja, sådan lød overskriften på en email der ankom til webmasteren 12 februar 2017 med følgende undertekst:

Kære Gunnar og Maritime Venner

Jeg skriver fordi jeg har arvet et Søren Brunø maleri fra min bedstefar, Arne Erik Lillegaard. Billedet er fra 1964 og forestiller en fregat med en sø der bryder over fordækket. På grund af den vinkel skibet er malet i kan man ikke se kendingsbogstaverne. Men måske kan du eller en af dine maritime venner genkende skibet? Jeg har sendt et fotografi af billedet med her.

Det ville være sjovt hvis det er Niels Ebbesen eller Thetis der er afbilledet. Men jeg kan forstå at de begge udgik af flåden i 1963, og da billedet er signeret i 1964 er det måske mere sandsynligt at det forestiller en anden fregat. Hvis I (på trods af denne tvivl) er interesserede i maleriet, vil jeg meget gerne give det til jeres forening, fordi jeg ville være glad hvis billedet kommer videre til nogle der kan relatere til og mindes ved motivet. Så hvis det har jeres interesse må I endeligt give mig besked. Hvis ikke, kan det være at I har en idé til hvem der ellers kunne være interesserede?

Hvis I er interesserede i billedet, kan det være at I vil vide hvem der har haft det. Men jeg ved desværre næsten ikke noget om min bedstefars arbejdsliv, fordi han gik på pension da jeg var ganske lille og der ikke var navne og årstal i hans historier til os børn.

Men jeg véd at han gik i flåden umiddelbart efter krigen og at der er et billede af ham på Holmen i 1961 hvor han var kaptajnsløjtnant (det er også sendt med her, og min bedstefar ses på stolen bag de andre). Det kan være at en af jer ved hvem han er, fra Holmen eller fra en af de mange sejladser til Grønland i årene efter 1945 til sidst i 1960érne.

Mange hilsner fra Stine Lillegaard

01  02  03

Herefter blev der udvekslet adskillige mails mellem webmaster, Stine samt Erik ”Sorte Ørn”, der hurtigt fandt relevante oplysninger frem om maleriet samt identifisere det som værende fregatten F340 THETIS.

Erik tog derefter kontakt med Stine for at aftale de praktiske foranstaltninger vedr, overdragelse af maleriet som fandt sted hos Erik & Grethe i Ishøj i begyndelsen af april 2017 og lavede følgende referat af mødet.

Hun besøgte mig sammen med sin faster Henriette, og foruden det omtalte maleri havde Henriette medbragt nogle danske og norske våbenskjolde, samt en navneskilt fra torpedobåden LOMMEN, som hun forærede mig til min maritime samling.

Endelig er der på bagsiden af maleriet vedhæftet følgende dokument:

Dette Søren Brunoe maleri af korvetten THETIS er MARITIME VENNERS ejendom. Maleriet som er doneret af Stine Lillegaard, skal indledningsvis opbevares i fast tidsubegrænset udlån, hos Arne Handberg Jakobsen til ophængning i hans lejlighed i Sao Bras i Portugal.

Når Arne ikke længere ønsker at opbevare maleriet, eller når han dør, skal maleriet videregives i udlån til Erik Månsson, Landlyst Vænge 67, 2635 Ishøj, såfremt han er i live, hvis ikke, så skal maleriets fremtidige skæbne afgøres af MARITIME VENNERS webmaster Gunnar Axelsen.

Ved Eriks død skal maleriet, såfremt det befinder sig hos ham, afleveres til Orlogsmuseet i lighed med hans øvrige maritime rariteter.