Sjette NE Træf

maritimevenner_f339-niels-ebbesen      nyf339nielsebbesen      maritimevenner_f339-niels-ebbesen

sjette-ne-traef

sjette-ne-traef-tv-m-saxur

 Deltagerne:

sjette-ne-traef-deltagerne

agenda

sjette-ne-traef-tidsplan

Kommentarer & Billeder fra deltagerne

kooejetorben-100x100   Torben “Befaren” Pedersen

Halløj Maritime venner.

Sjette historiske NE Træf blev jo en lige så stor oplevelse som de foregående fem, så først og fremmest en stor tak til “Saxur” for hans helt suveræne måde at gennemføre dette træf på, (der må have været et stort forarbejde),

For mit vedkommen fornemmede man allerede den gode stemning i toget fra Roskilde hvor jeg steg på og sluttede mig på med de andre som var kommet fra Københavns området, under overfarten kom andre til, og så gik snakken ellers om tidligere oplevelser, så før vi vidste af det var de tre timers togrejse til Randers gået hvor vi mødtes med jer andre som var kommet i biler fra det Jyske og øvrige steder, her fik vi så kørelejlighed ud til mindeankeret som var det endelige mødested, (tak til Kurt OFF Hovmester som jeg havde kørelejlighed med under hele træffet) her gik så snakken en times tid eller mer til alle var samlet på nær Gunnar som havde haft togproblemer med stødte til på Rådhuset og så desværre “Bogense” hvor det var gået helt galt og som slet ikke dukkede op, det må vi sørge for ikke sker igen for nogen der skulle få problemer, “Thetis” manglede også med sit altid gode humør og viden, med det vidste vi da han havde meldt afbud.

TV 2 Østjylland var der og filmede løs og optog interview og var med hele dagen på træffet, så det bliver spændende når vi ser resultatet som vil  blive sendt i august måned. Efter at “Saxur” havde budt velkommen gik så turen til det gamle Rådhus hvor vi fik en flot modtagelse for derefter at blive budt på kaffe og kransekage medens vi fik fortalt om Randers og deres erhvervsliv af borgmester Henning Nyhus, et rigtigt godt indslag, så gik turen gennem Randers gader for at se på byens seværdigheder med “Saxur” i spidsen som fortalte om de forskellige udsmykninger, staturer og huse, vi så “Niels Ebbesen”, “den jyske hingst”, “konen med æggene”, “Steen Steensen Blicher” og “Niels Ebbesens hus” hele turen gennem Randers by foregik i det dejligste sommervejr en for øvrigt hyggelig og flot beliggende by.

Og “Saxur” fortalte på livet løs utroligt hvad han vidste og kunne huske, så sluttede vi af ved mindeankeret, forinden havde vi holdt et minut stilhed for at mindes “Bøderlige Kurt”.

Derefter kørte vi til Spenstrup for at spise frokost i “Malvinas Hus” hvor vi fik smørrebrød og Øl og øllet var “FØROYAR PILSNER det hele smagte herligt og snakken gik og “Saxur” fortalte om Steen Steensen Blicher og der var vist ting som man ikke havde troet eller hørt om. Bagefter var vi inde og se Spendstrup Kirke for til slut at se hans gravsted. Derefter kørte vi ud til nedkastingsstedet hvor Hvidstengruppen modtog de nedkastede containere fra de engelske fly, stedet var et mosehul som var velegnet og blev kaldt “Mustard Point”, alle steder blev der filmet af TV 2 Østjylland og alle steder havde “Saxur” noget at fortælle, han kunne blive ved.

Så gik turen til Hvidsten Kro, men først skulle vi hen og se Mindestenen over Hvidstengruppen med de otte henrettedes navne og hvor “Saxur” havde bedbragt en flot buket blomster med bånd hvorpå navnet Maritime venner var skrevet, buketten blev lagt af Peter Pade. Så var det ellers spisningen af den ½ recept (deres berømte æggekage) som viste sig at blive til meget mere, først var der sild derefter denne æggekage som ikke var så lille endda og så det store kolde bord og selvfølgelig øl og snaps til, så hovedparten af os der skulle med toget kom først med et tog en time senere, men så var vi også godt fyldt op.

Og så havde “Læsø” jo en pose “Læsø syde salt med til os alle, så for mit  vedkommen var man populær da man kom hjem med en gave til konen, tak for det “Læsø” Så gik det ellers hjem med toget og så gik snakke igen og lige en enkelt øl til at skylle halsen med, så de tre timers togrejse gik igen hurtigt og en dejlig og uforglemmelig dag var til ende,men en lang dag havde været, jeg stod på et kvarter over fire om morgenen og var hjemme igen kl. halv et om natten. Jeg glæder mig allerede til næste års træf som formentlig bliver i Århus hvor “Sugar” står for det. Endnu engang en stor tak for en dejlig dag med jer alle og i serdelighed til “Saxur” for en dag der ikke går i glemmebogen. Jeg sender mine billder af et par gange.

Hilsen Torben.

niels-e-traef-2013-1      niels-e-traef-2013-2      niels-e-traef-2013-3      niels-e-traef-2013-4

niels-e-traef-2013-5      niels-e-traef-2013-6      niels-e-traef-2013-7      niels-e-traef-2013-8

niels-e-traef-2013-9      niels-e-traef-2013-10      niels-e-traef-2013-11      niels-e-traef-2013-12

niels-e-traef-2013-13      niels-e-traef-2013-14      niels-e-traef-2013-15      niels-e-traef-2013-16

niels-e-traef-2013-17      niels-e-traef-2013-18      niels-e-traef-2013

kooejegunnar-100x99   Gunnar Axelsen

Halløj til alle fra  55°30’42.30″N  8°23’21.32″E

Fra ovennævnte position sendes en rigtig stor tak til arrangøren ”Saxur” for et yderst interessandt og vel tilrettelagt 6-NE-træf og naturligvis også til alle de fremmødte gaster.

Jeg beklager min forsinkede ankomst til banegården i Randers, som jo desværre forårsagede en god times forstyrrelse i ”Saxur’s” planlægning.

Årsagen til mit forsinkede fremmøde skyldes, at tog forbindelse fra Esbjerg til Fredericia havde problemer med en af vognene, hvor døren ikke kunne lukkes. Den normale afgangstid fra Esbjerg 06:47 blev forsinket med 25 min naturligvis medførende at jeg mistede min forbindelse + pladsbillet fra Fredericia til Randers.

Da jeg havde efterladt min mobil telf på ovennævnte position, bugserede jeg mig fra bagbords side ind på et ledigt sæde hos en nydelig dame med mobil telf og Ipad og fabrikerede en rørende historie om min situation.

Den venlige dame fandt herefter frem til Klaus ”BM-skrivers” mobil nummer, hvorefter jeg fik fat på Klaus og fik anmeldt min sene ankomst. Beriget med denne erfaring og dermed svigtende tillid til De Danske Statsbaner, overvejer jeg nu at forestå min egen transport til og fra vores næste NE-træf, som efter forlydende måske kommer til at finde sted i nærheden af ”Sugar’s” position, men dette hører vi nok alle mere om senere.

Det var en stor glæde at se – og få hilst på de 6 nye deltagere i vores NE-Træf, nemlig:

–        Kurt ”Hovmester”Sørensen fra Århus,

–        Min gamle ven ”Blondi” – fyrbøderen fra Djævleøen,

–        Jørn ”Putte” Poulsen – tidligere Ringkøbing nu bosiddende på Djævleøen,

–        Den gamle Esbjerg dreng, Jens Jørgen “Mosur”,

–        Vores ægte Færing – Johan Kjærbo fra Sumba på Suderø nu ligeledes bosiddende på Djævleøen

–        og Niels ”Snejegast”fra Arkansas, som Mina & jeg havde fornøjelsen at besøge og gense i Arkansas for en god mådedstid siden og som vi forhåbentlig får fornøjelsen af at se på vores position før han drager tilbage til skovene ved Bull Shoals Lake in Arkansas.

Også en stor tak til Poul ”Læsø”for den saltede gave fra Læsø som faldt i god jord hos alle gasterne.

Der kommer naturligvis en fuld beretning på hjemmesiden over vores fortræffelige –træf og som jeg vil mene ”Saxur”og Klaus ”BM-skriver” vil være de bedste til at forestå (kommentar og / eller bekræftelse fra ”Saxur” & Klaus ”BM-Skriver” modtages gerne.

Ligeledes modtager jeg gerne billeder, indlæg og kommentarer tii hjemmesiden fra alle jer der skulle have lyst til at yde et bidrag – eller blot have noget på hjertet i forbindelse med vores 6-NE-træf hos ”Saxur”

Som det blev oplyst af vores fortræffelige fotograf fra TV2 østlylland, Jesper Serum, vil jeg senere modtage et weblink til indsættelse på vores hjemmeside, hvorfra man vil kunne se den redigerede filmoptagelse som vil blive sendt i TV2 østlylland i løbet af sommeren, muligvis i august, men herom senere.

Til slut, endnu engang tak til ”Saxur” og til jer alle for et minderigt 6-NE-træf.

MVH/GAX

dscn0446      dscn0447      dscn0448      dscn0449

dscn0450      dscn0451      dscn0452      dscn0453

dscn0454      dscn0455      dscn0456      dscn0457

dscn0458      dscn0459      dscn0460      dscn0461

dscn0462      dscn0463      dscn0464

kooejeklaus-100x99   Klaus-Jørgen BM-Skriver”

  1. juni 2013 samledes 21 forventningsfulde ex-F339 NIELS EBBESEN orlogsgaster ved mindeankeret i Randers Havn (just dér, hvor NIELS EBBESEN lå i foråret 1961) til VI NORDATLANTISKE NE-TRÆF

Eller for nu at være helt nøjagtig: Planen var at.. Beklageligvis spillede DSB vor gode Gunnar ‘Webmaster’ det nedrige puds, at 2 tog fra Esbjerg var forsinkede / defekte, så Gunnar kom halsende en times tid for sent. Og ‘Bogense’ gik det totalt i skuddermudder for: Han sad og ventede hele dagen på Randers Station og kom først i kontakt med sine Maritime Venner da disse var for hjemadgående..

Men læs nu selv efterfølgende hvad Erik ‘Sorte Ørn’ på ægte krønikeskrivermaner har nedprentet på tredjedagen for denne historiske dag:

(PS & PPS):

Nævnes bør også, at vor vært på Randers Rådhus, den fg. borgmester, som tak af Saxur fik overrakt et (uautoriseret!) NE-skjold.

OG at vi ved mindeankeret med et minuts stilhed mindedes ‘Bøderlige’ Kurt, der 25. april døde i Paris.

PPS: Ud over de nævnte seks ‘førstegangs’ deltog – selvfølgelig! – Frank ‘Saxur’, den store arrangør, samt Flemming ‘Trikker’, Poul ‘Læsø’, Svend ‘Struer’, Kai ‘Struer’, Bent ‘Skæg’, Holger ‘Præstur’, Ole ‘Kroppur’, Erik ‘Sorte Ørn’, Hans-Henrik ‘Sugar’, Torben ‘Fuldbefaren’, Per ‘Nakki’, Gunnar ‘Webmaster’, Peter ‘Præstur’ og Klaus ‘BM-skriver’

Halløjsa garvede gaster!

Hermed følger billede af den messingplade, jeg i morgen sender til Saxur til påsætning på ‘planken’.

sjette-ne-traef-messingplade

01      02      03      04

05      06      07      08

kooejeerik-100x99

Erik “Sorte Ørn”

Halløj til alle fra Ishøj.

Det sjette historiske NE træf er nu overstået, og man har haft en dag til at lade alle indtrykkene bundfælde sig.

Der skal lyde en stor tak til Saxur for et helt formidabelt program, det var ganske overvældende. Spændende var besøget på rådhuset hvor vi fik alt at vide, dels om situationen i Randers og dels selve husets historie, herefter en dejlig tur gennem Randers by hvor vi blandt andet passerede Niels Ebbesens hus, stedet hvor han “vog Den Kullede Greve” og så besøg i Blichers hus og kirke i Spenstrup hvor vi fik en meget fyldestgørende beretning om forfatterens liv og levned, der var meget man ikke vidste, familien var jo ikke helt så fin i kanten, som man ellers kunne forestille sig. En herlig frokost i Malvinas hus, og dernæst var det meget spændende var det at se “The Mustard Point” som var nedkastningsstedet for Hvidstengruppens modtagelser. Et dejligt besøg på Hvidsten kroen hvor vi nød “½ Recept”. Det var meget bevægende at dvæle lidt ved Hvidstengruppens gravsted, det giver stof til eftertanke. Det var godt, at der blev lagt blomster fra Maritime Venner.

Alt i alt må man sige at det var et fremragende program Saxur havde stillet på benene, blot var tiden alt for kort, selv om afgangstidspunktet for nogle blev udskudt en time. Det havde været hyggeligt, hvis man kunne have nydt maden lidt længere og havde fået sludret lidt mere med alle gasterne. Det var dejligt at se at de seks nye gaster faldt fuldstændig ind i rollen, som om de havde deltaget flere gange før. Dog var det trist at Bogense ikke nåede frem, men måske har tilbragt hele dagen på stationen i Randers. Næste år må vi drage omsorg for, at han kommer frem til det aftalte sted.

Også tak herfra til Læsø for en dejlig pose Ægte Læsø salt.

Man kan allerede nu glæde sig til næste års træf uanset hvem der bliver arrangør, dog bør programmet måske ikke være helt så fyldigt som det nys overståede, det vil give større mulighed for udveksling af minder, anekdoter og løgnehistorier fra de svundne tider.

Endnu en gang tak til alle for en dejlig minderig dag og en særlig tak til Saxur for det strålende program, jeg glæder mig til at se hvad TV2 OJ har fået ud af dagen.

Til Gunnar som webmaster vil jeg gøre opmærksom på de to malerier jeg fotograferede på rådhuset til “Kunst og Litteratursiden”

Hilsen Sorte Ørn

010      013      016      019

023      024      026      027

028      031      034      036

038      040      042      044

045      048      051      053

054