Søværnsmotiver af Erik

anker-54x96               sovarnetgold-600x106               anker-54x96

Søværnsmotiver af Erik “Sorte Ørn” Månsson

Billede af depotskibet HJÆLPEREN med alle torpedobådene på siden. Det er 113. division (SØLØVEN -klassen) der ligger på hans bagbord side, og 111. division der ligger på hans styrbord side (FLYVEFISKEN -klassen).

Nederst i billedet ses forstavnen af en torpedobåd af 112. division (FALKEN -klassen) han er på vej op til Hjælperen og skal ligge udenpå 11.division.

Der ingen tvivl om at tiden på NIELS EBBESEN har sat sine dybe spor i min hukommelse, da der således i mine gemmer dukker en skitse op, som jeg ikke har tegnet ”On Location”, men derimod en gang på sergentskolen, hvor jeg tilsyneladende har siddet og kedet mig i en time. Tegningen er lavet med kuglepen og farveblyanter, og i min døs har jeg drømt mig tilbage – og efter bedste evne prøvet at hidkalde mig indtrykket af Bb. sidedæk i halvsnasket vejr.

Dette er et billede jeg malede af SØBJØRNEN mens jeg sejlede ombord på den, men Grethe ville ikke have det hængende herhjemme, så jeg forærede det til Marineforeningen her i Ishøj.

De har nu fået det rammet ind og hængt det op, så forleden dag da Grethe og jeg var cyklet til stranden kom vi forbi marineforeningen, og så gik jeg lige ind og fotograferede det.

Kultegning lavet efter branden på OLFERT FISCHER

erikhjaelperenmaleriramme175     tegningafsidedaek     sorteoernmtb     brandiolfi