THETIS 08 AUG 2019

Rapport fra Thetis træf i Thyborøn 8.8.2019

(For at forstørre billeder: Venstreklik)

Deltagere i træffet var Lilli og Niels Erik, Jonna og Jørgen, Annie og Ove, Marianne og Leo og arrangøren Niels. Birthe og Bent var blevet forhindret i at deltage, da de pga. familiehensyn var blevet nødt til at flytte fejringen af Bents 80 års fødselsdag til 8.8., og 2 dage før træffet faldt Kurt ned fra en stige og beskadigede ryggen, så han var også blevet nødt til at melde afbud.

Optakten til træffet vil vi huske længe. Niels har fødselsdag 5.8., og Niels Erik havde taget fejl af fødselsåret, som er 1940, så han havde sendt et indlæg til Lemvig Folkeblad om, at Niels fyldte 80 år 5.8.  Det fik han godt nok dementeret i avisen dagen efter, men da fødselsdagsartiklen var med foto og flerspaltet opsætning, så var dementiet lille og enspaltet, så det var der ikke ret mange, der fik øje på. I Thyborøn har de den skik, at når der er runde dage, så startes der en liste hos en af de handlende, og et andet sted kan man bestille en flaske vin til udbringning på dagen. Så der var godt gang i både listepåtegning og vinbestilling, før det lykkedes at få stoppet processerne og få bestillinger og betalinger tilbageført. Niels tog det med godt humør, og det gjorde resten af thyborønboerne vist også.

Dannebrog, grønlandsk og færøsk flag

Fra venstre: Jørgen – Ove – Leo – Niels – Niels Erik

Fra venstre: Niels Erik – Niels – Lilli(en hjælper)Ove

‘Fiskemanden’

Træffet fandt sted i Marineforeningens smukke lokaler på Ærøvej, og Niels havde i dagens anledning indkøbt et grønlandsk og et færøsk flag, som vajede på flagstangen under Dannebrog. Da Niels, som berettet ovenfor, havde haft fødselsdag 3 dage tidligere, kunne menuen passende have stået på kagemand, men i stedet havde Niels bestilt en ”fiskemand”, som er en specialitet på de kanter. Som det kan ses på fotoet, er det en franskbrødsbund, der er dækket med alt godt fra havet. Det var en lækker spise, og den blev nydt til sidste reje.

Efter et par timers spisning og snak om gamle minder og mange andre ting kørte vi på besøg på Sea War Museet, hvor vi havde det held, at museets bedste frivillige rundviser og fortæller, Kesse, som er en af Nils’s gode venner fik lederens tilladelse til at give os en gratis rundvisning på ca. 1,5 timer, hvor vi blev sat godt og grundigt ind i Jyllandssalgets historie. Det var en god oplevelse, som Kesse fik megen tak for, og vi lovede til gengæld at fortælle til andre, at et besøg på Sea War Museet i Thyborøn er alle pengene værd.

Som afslutning på dagen drak vi en kop kaffe på en restaurant nede ved havnen, og derefter satte vi kurs sydover efter en dejlig dag sammen med gamle venner.

9.8.2019

Leo Lund