Kongebesøget 1960

anker-54x96               f340-thetis               anker-54x96

Kongbesøget på Grønland 1960

En Beretning af Niels Erik Brogaard Lund

En af datidens største begivenheder var kongebesøget i Godthåb.

Grønlændernes forventninger var spændte til bristepunktet, og jeg tror ikke, at de blev skuffet. Byen og dens indbyggere var klædt på til fest – vi andre fra Thetis måtte også – for en kortere periode – stramme os an rent beklædningsmæssigt, når vi skulle i byen – og det skulle vi normalt hver anden dag, når vi lå i Godthåb, eller i det mindste, så længe hyren slog til.

For os gaster fra Thetis var gasterne fra Dannebrog ikke noget problem – værre var det med dem fra Niels Ebbesen!

Dels var de flere, og dels havde de deres egne MP’ere med: et par gule sergenter, der gerne benyttede lejligheden til at nappe en gast fra Thetis, som måske havde glemt at gøre honnør på rette vis, og som måske heller ikke havde den store lyst til at øve sig, bare fordi der var fremmede i byen og som oven i købet momentant måske var ude af stand hertil?

Derudover betød Niels Ebbesens tilstedeværelse, at der pludselig var kamp om opmærksomheden på Kristinemut – med andre ord konkurrence om de derværende damer!

Set i bakspejlet må vi Maritime Venner i dag specielt glæde os over dette besøg – ellers havde vi næppe haft så mange fotos fra den periode!

Er man så uheldig at blive idømt kvarterarrest, kan plotterrummet hurtigt konverteres til et mørkekammer, hvor der er mulighed for i fred at arbejde med fremkaldelsen af diverse fotos – sågar mod betaling for de af os, der fortsat kunne nyde friheden

05danebroghonorkajentext      06dannebrogmedeskorteskibnetext      12gaesterkongebesogettext      28stamvaetshustext