Anden NE Møde

anker-54x96               nyf339nielsebbesen               anker-54x96

andet-historiske-moede

De 2 brave arrangører af 2009 NE-Træf

holgerkooeje09-100x100                                                                   kroppurkooeje09-100x100

– plus striben af “veloplagte” NE-Gaster

kooejearne-75x75   kooejebentskaeg-75x75   kooejeerik-75x75   kooejegunnar-75x75   linnartkooeje09-100x100   sussikooeje09-100x100   kooejetorben-75x75

2-historiske-traef-forside

Det første historiske møde, som blev arrangeret af Erik Sorte Ørn, var så stor en succes, at alle var enige om, at det skulle gentages.

Holger Præstur og Ole Kroppur, som begge havde været forhindret i, at deltage første gang, havde tilbudt, at stå for arrangementet i 2009.

Datoen blev valgt til at være fredag den 19. juni, som var betinget af at både Arne Thetis og Gunnar Webmaster var i Danmark.

Kroppur sendte invitationer ud til os alle sammen med på læg om fremmøde hos Holger klokken 1000.

Hvad der i dagens løb skulle foregå var en militær hemmelighed.

Vi mødtes alle sammen på Bagsværd Station – Bent Skæg, Arne Thetis. Torben Sømand, Erik Sorte Ørn,

Gunnar Webmaster og en ny NIELS EBBESEN sejler Linnart Chang – desværre havde Kurt Bogense måttet melde afbud, da han netop havde gennemgået en By-pass operation, ligesom Klaus Banjemesterskriver også havde meldt afbud. Til alles store glæde og forventning, havde Bent Skæg igen medbragt sin vidunderlige gravad laks.

Under Eriks helt forfejlede vejledning, hvor vi – i lettere regnvejr – travede det meste af Bagsværd rundt, nåede vi endelig frem til Holgers adresse på Højgårds Alle 13.

Holger tog i mod os på hovedtrappen, og stor var vores overraskelse, da Kroppur med bådmandspibe blæste faldrebshonnør for os alle sammen, (han gjorde det i øvrigt godt). Endnu mere overraskede blev vi, da vi i entreen så en person i fuld admiralsuniform, det vidste sig at være Sussie – Ole Kropps signal kollega fra NIELS EBBESEN. Han var på Oles opfordring kommet tilrejsende fra Bornholm, og havde ude på vejen i al hemmelighed foretaget omklædning til admiral.

Snakken gik med det samme lystigt, og de to nyankomne – Linnart og Sussie – faldt med det samme helt naturligt ind i selskabet. Det blev et par lystige timer, hvor minderne og løgnehistorierne flød i rigelig mængde, godt hjulpet på vej af de stor mængder øl, whisky og cognac, som Holger diskede op med.

Erik havde til dagens anledning digtet en sang, som Gunnar havde pakket smukt ind.

Sangen bragte lykke, men ak tiden hastig gik, og Kroppur annoncerede derfor, at vi skulle ud på en lille spadseretur, med ukendt bestemmelsessted.

Ole Kropps hustru var så flink at hun stillede bil til rådighed for de to svagt gående – Sussie, som havde lidt problemer med balancen, og Erik som netop havde gennemgået en By-pass operation i højre ben,

og derfor havde et stærkt væskende sår.

Vi mødtes alle sammen ved Bagsværd Sø og sejlede derpå – i et strålende solskin – søen rundt for til slut at ende ved Aldershvilepavillionen, som blev landskendt fra TV serien Matador. Herfra spadserede vi op til en bagved liggende restaurant hvor Kroppur havde bestilt et langbord og en meget lækker platte. De øvrige gæster i lokalet gjorde naturligvis store øjne, da de så en flok garvede søfolk med en admiral i spidsen komme anstigende.

Vi blev bænket og snakken gik lystigt videre, den lækre platte blev naturligvis på rigtig sømandsvis skyllet ned med øl og snaps.

Tiden ilede hastigt og snart måtte Kroppur annoncere, at det var tid til opbrud. Vi gik atter ned til færgehavnen og sejlede over til den anden side af Bagsværd sø, igen i strålende solskin. De øvrige passagerer ombord på turbåden synes at det var et godt stunt, at vi således efter så mange år kunne samles til fælles mindeudveksling.

Vel ankommen til færgehavnen steg vi i land og spadserede hjem til Oles residens på Åsen 18. Af hensyn til de to svagt gående blev der undervejs holdt masser af pit stop.

Da vi nåede hjem til Ole, var Holgers aftale med de højere magter om vejret, tilsyneladende slidt op, for nu begyndte det så småt at regne. Heldigvis havde Ole en overdækket terrasse, så mens regnen silede ned sad vi i tørrevejr og udvekslede endnu flere løgnehistorier godt hjulpet på vej med rigelige mængder øl og whisky og andet godt.

Efterhånden begyndte de forskellige at tale om at bryde op, men så kom Oles kone ud og annoncerede, at der nu ville blive serveret skipperlapskovs indendørs. Det var en yderst velsmagende sømandsret – ikke som den der blev serveret på NIELS EBBESEN, og der skal da også lyde en stor tak til Oles kone for dette vellykkede måltid.

Alting får en ende og slut blev opbruddet en kendsgerning. Vi drog alle hver til sit en stor oplevelse rigere, og der skal da også her på falderebet lyde en stor tak til arrangørerne for denne uforglemmelige dag.

Alle var enige om, at succesen skulle gentages, og af hensyn til vores fremskredne alder, og for nogles vedkommende et skrantende helbred, var alle ligeledes enige om, at der ikke skulle gå for lang tid inden det tredje historiske møde skulle løbe af stabelen.

Hvornår det bliver og hvem der skal arrangere står hen i det uvisse, men der bliver under alle omstændigheder noget at leve op til efter denne dag.

 Hymne til NIELS EBBESENS Gaster  – Forfattet af “Sorte Ørn”
En Sømand Har Sin Enegang – m/Styrmand Winther og Fyrbødrene

sangforside-388x600

sangtekst

sangbagside-387x600

kooejearne-75x75   Billeder fra Arne “Thetis”

Halløj saltvandsspruttende, maritime krudt ugler……..

Det var sørmene en dejlig dag.  Jeg nød den i fulde drag.  Arrangementet var storslået og jeg takker Pateren og Kropur, samt deres ægte hvide hustruer, (intentionally misspelled) for at lade os gamle søulke ind i deres smukke og interessante hjem.

Det var pragtfuldt endelig at møde Kropur, Sussi og Lennart.  Jeg synes at vi faldt godt i hak sammen, og glæder mig til næste gang vi alle ses.

Jeg er for længst kommet tilbage til Portugal, men har haft for travlt, eller var for doven, til at sende jer billederne før nu.  Een har jo en del at tage vare på til her i Algarve. Megen tid går med at klappe hestene.

Jeg ser frem til at møde jer næste gang, måske en gang i fremtiden på Færøerne – hvem ved?

Hold skruen i vandet, men pas på skærene, Arne / Thetis

PS:  Hvis I undrer jer over at Erik (Sorte Ørn) ikke har ladet høre fra sig, vil jeg lige nævne at han måtte tilbage til hospitalet igen for at blive opereret og få sat en prop i hans ben der havde en lækage (jeg tror at der løb whisky ud), men han forventes hjem her i weekenden.

kooejetorben-75x75   Billeder fra Torben “Befaren”

Kære marinevenner.

Det blev jo en helt forrygende dag, de få byger der kom nåede ikke at ødelægge det framragende arrangement der var stillet på benene af Pateren og Kroppur, her er billederne som jeg tog.

Hilsen Torben

kooejeerik-75x75   Billeder fra “Sorte Ørn”

Kære alle I saltvandselskende gutter.

Tak for en helt fantastisk dag i fredags, og en særlig tak skal naturligvis lyde til Præstur og Kroppur for det helt uovetrufne arrangement. Selv om jeg kan forstå at Ole har været den mest fremtrædende i forberelserne, så må vi jo tilskrive Holger og hans

forbindelse til de højere magter, at alle vejrudsigter blev gjort til skamme.Det var en dag som virkelig vil stå som en fremragende oplevelse i lang tid fremover.Det var morsomt, at hilse på Susie og Linnart, og de faldt jo begge godt og hurtigt ind i selskabet. Det var trist for Bogense og Klaus Jørgen at de ikke kunne deltage, og som I begge nok kan forstå, så har I virkelig gået glip af en herlig dag.

Til slut vil jeg sige tak til Torben for alle de billeder, som allerede er kommet frem. mine egne må jeg vente på et stykke tid, da jeg jo stadig benytter ALFA KLIK KLAK. Tak skal også lyde til Skæg for hans dejlige laks.

Jeg sender lige et beskedent bidrag til at opfriske den dejlige dag ved vores historiske møde.

Jeg må have haft tralt med at pleje mit utætte ben, for jeg har ikke haft tid til at tage mere end idsse tre fotos.

Det er godt, at vi har fået så mange fra Torben og Arne, og når Gunnar kommer hjem til webmasteriet kommer der måske nogle yderligere. Ha! det godt alle sammen og hold skruen i vandet.

Venlig hilsen SorteØrn alias Erik.

PS. Tak til Oles hustru for transport til invaliderne og tak for en dejlig Skipper Labskovs..

kooejegunnar-75x75   Billeder fra Gunnar

Kære Præstur & Kroppur!

Fra Georgia sendes en stor hilsen og tak for det fremragende og yderst vel tilrettelagte arrangement I havde stablet på benene. Da jeg desværre ikke er så velbevandret i de sjællandske bosteder, omkringliggende søer med tilhørende spisesteder, vil Sorte Ørn – om end fra sygesengen – forfatte en indledende  kommentar til vores Historiske Træf

Nr. 2 i rækken.

Dette træf bragte endvidere nye ansigter frem for mig, da jeg ikke tidligere har haft fornøjelsen at møde Kroppur, Præstur, Sussi samt Linnart ligesom det igen var en stor forøjelse at gense Arne “Thetis, Sorte Ørn, Bent Skæg samt Torben.

Endelig vil jeg sige tak til Torben for askebægeret “Søværnet Julen 1962”, til Arne for den fornemme Bådsmandsfløjte samt til Sorte Ørn for de flotte maritime bøger, plus livrem og slipsenål samt skriverekvisitter – alle med flot søværnsemblem.

Desværre fik jeg ikke taget et 2009 Gruppebillede af de fremmødte gaster, men vil dog forsøge at flette noget sammen ud fra det billed materiale der er fremsendt fra de enkelte.

Endnu engang – skål og tak.

Gunnar

18. Juni, 2009 Hilsen fra Niels Erik:

Kære Nordatlantsfarer

I ønskes alle en rigtig god dag i morgen.

Vi have i en mindre kreds – 4 røde konstabel/korporaler – en skøn dag i Århus hos “Signal Jørgen” med efterfølgende besøg i Århus Marineforening, hvor vi også havde lejlighed til at deltage i spillet omkring ” de døde duer” – overskuddet herfra går blandt andet til foreningens udflugt, der i år går til Esbjerg/Fanø på lørdag, så vi sender en speciel hilsen til Gunnar.

Rigtig god dag i morgen.

På vegne af Thetis, Grønland anno 1960.

Niels Erik