Episoder fra dagliglivet ombord

maritimevenner_f340-thetis     f340-thetis     maritimevenner_f340-thetis

Episoder fra dagliglivet ombord

Leo Djursner

Til Maritime Venner / Gunnar Axelsen

En  af de ting jeg har til minde om mine 12-13 måneder ombord i Thetis er et album hvor der på forsiden står ”THETIS” 1961..Heri har jeg samlet billeder og episoder fra dagliglivet ombord sådan som jeg husker det. Som salige Poul Krogen fra Nordjylland altid sluttede sine historier:Og så er det ikke engang løwn!

Den første historie er dog fra grundskolen i Auderød:

I vor trop havde vi en lun Ålborggenser som havde nr 27 Efter den traditionelle fotografering, blev 27 kaldt ind igen og skulle fotograferes om. Da han kom ud igen var vi meget nysgerrige efter at vide, hvorfor han skulle fotograferes igen, Jow, jeg smilede, var svaret!

Episode nr 2

“Nams” var tjener fra København og rask i slawet. Han var medlem af dæksbesætningen, hvor den lillle  og spinkle fyr, var en fremmed fugl blandt de stoute vestjyske fiskere der udgjorde hovedparten  af dæksbestningen. Jeg tror de accpterede ham på grund af hans gode humør og rappe svar. En gang da han var udkig prajede han: Skib tværs om bagbord, hr.Løjtnant, den morgengnavne vagthavende: Hvorfra ved De at det er et skib,Nams: Det er for tæt på til at det kan være en hestevogn,hr. Løjtnant.

Episode nr 3

Øgenavnet var KAREN da han var vild med Karen Blixens forfatterskab. Hans borgerlige navn var Erik Berg, men for os var han Karen. Engang da Thetis lå fortøjet i Godthåbs havn havde jeg vagt sammen med en fra dækket. Vagthavende var overfenrik Petterson, der blandt besætningen havde ry for at være lidt af en bulderbasse. Lidt før midnat hørte vi støj fra motorbåden der  hentede landlovsgaster inde fra kajen. Da motorbåden var fortøjet kom et blåt øje til syne over  rælinngen. Huen var væk og uniformen hang i laser.

Hvordan fanden er det De ser ud? Bulrede Banjemesteren. Karen rettede sig op så godt han formåede og ag sagde; Melder Banjermesteren at jeg har kæmpet om en ung dames ære! Såh, sagde Banjemesteren, Hvilken side var De på?

Dette er et lille udpluk af historier, som jeg har samlet og nedskrevet i mit THETIS album.

Skulle der ønskes mere af samme skuffe, er det også muligt, men jeg synes selv at jeg har skrevet nok.

Halløj og venlig hilsen

Leo “Skæg” Djursner.

Maskinkorporal, stam nummer 481266